Sociaal ondernemen is een prachtig initiatief om mensen die het niet heel makkelijk hebben te ondersteunen met een baan. Het gaat hierbij om diverse groepen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een aantal voorbeelden hiervan zijn mensen met psychiatrische problemen, mensen met autisme, mensen in de bijstand, ex-gedetineerden, mensen met het Downsyndroom of 50 plussers.
Allemaal mensen die wel degelijk op hun manier of niveau willen en kunnen bijdragen aan de maatschappij. Maar dan moet hen wel de mogelijkheid geboden worden. Sommige ondernemers zien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt juist als een gouden kans. Succesvolle bedrijven die mensen met een ‘rugzak’ aan de bak helpen.


Graag breek ik een lans voor de sociaal ondernemers die deze mensen kansen geven in hun bedrijf of werkzaamheden. De arbeidskrachten worden niet alleen aangenomen om hun bedrijf goed uit de verf te laten komen of om winst op te strijken maar ze hebben stuk voor stuk oog voor de kwaliteiten die deze mensen bezitten.
Er zitten echte Koeckebackers tussen, diverse koffiebranders, bierbrouwers, cateraars en uitzendburo’s. Maar waar het alle ondernemingen om te doen is, is om (jong) volwassenen een plek te geven. Joep (van Koeckebackers): “We geven mensen hun eigenwaarde terug, ze hebben iets om voor op te staan, ze doen weer mee. Wij willen laten zien dat commerciële en sociaal-maatschappelijke doelstellingen echt met elkaar hand in hand kunnen gaan.”
Laten we hopen dat er in de nabije toekomst steeds meer van dit soort ondernemers en ondernemingen opstaan. Volgens mij worden we door de ontwikkeling van het sociaal ondernemerschap allemaal blij. 

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen. 🌻🌻