In de eerste week van augustus, op de dag voordat ik op zomervakantie ging, werd ik gebeld met de vraag of ik voorzitter wilde worden van Stichting BlijNieuws. Ik kreeg kort wat geschiedenis geschetst over het waarom van BlijNieuws en het verzoek om bestuurslid te worden. Met een verwijzing naar website en veel positieve energie ben ik vervolgens op vakantie gegaan. Het kennismakingsgesprek met het zittende bestuur c.q. oprichters en drijvende krachten van BlijNieuws werd een “het-klikt-meteen gesprek”. En zo werd ik zaterdagmiddag 3 oktober 2020 hartelijk welkom geheten op de BlijNieuws-redacteurenbijeenkomst in Gouda. Er was een verrukkelijke slagroomtaart met opdruk om naast mijn installatie vooral de lancering te vieren van BlijNieuws-DOEN (later meer daarover)! Met dank aan een van de redacteuren konden we corona-proof terecht in de sportruimte van Versus. Met z’n twaalven waren we fysiek aanwezig en met twee personen waren we digitaal in verbinding. Na de kennismakingsronde was het duidelijk dat deze verschillende mensen met verschillende achtergronden 1 ding gemeen hadden: “Willen bijdragen om positief nieuws te verspreiden en de universele emotie van blijheid te vermenigvuldigen”.

Daarvoor bestaan verschillende BlijNieuws-initiatieven en wij spraken de stand van zaken door van de ontwikkelingen op LinkedIn (460 berichten, 1.650 volgers in 225 dagen), de website (17.000 bezoeken per maand), Twitter (600 volgers), Facebook (ruim 2.100 volgers), Insta, Pinterest (6.600 bezoeker per maand), 500 abonnees op de Nieuwsbrief, het BlijNieuwsfestival, het lesprogramma en de financiën. De best drie bekeken nieuwsberichten van BlijNieuws-LinkedIn blijken het verhaal van de Leraar met de ballonnen in de gang te zijn, het overzicht wat er niet is afgelast met Corona en de foto van de straatartiest die een brug met legoblokken heeft geschilderd.

Van alle activiteiten springt de energie af en is er ruimte voor groei. Daarnaast zijn er uitdagingen van bestuurlijke of organisatorische aard. Twee redacteuren lanceerden BlijNieuws-DOEN. Een initiatief om 4x per jaar een activiteit te organiseren waar je blij van wordt, dat mensen met elkaar verbindt en waarmee je positiviteit kunt verspreiden. Wat een goed idee! We voegden meteen daad bij het woord door de initiatiefneemster van het idee in het zonnetje te zetten. De tafels en stoelen gingen aan de kant en met 1,5 meter afstand dansten wij de Jerusalema-challenge. Een lied en een dans dat symbool staat voor hoop en verbondenheid! De foto’s spreken voor zich.

De volgende BN-DOEN staat gepland op 7 november aanstaande (meer info volgt). Met dat vooruitzicht mocht ik iedereen bedanken voor aanwezigheid en inzet en mijn eerste bijeenkomst als voorzitter afsluiten. Daar word je toch blij van! 😉
Groeten, Corine Brouwer