blij_nieuws-humanrighttattooMensenrechten: de rechten die je hebt, gewoon omdat je mens bent. ‘Het recht op leven’; ‘vrijheid van religie’; en dat we ‘allemaal vrij en gelijkwaardig geboren worden’ zijn zomaar drie van de 30 rechten van de mens. Als deze rechten realiteit zijn voor iedereen op de wereld, zou het goed toeven zijn hier op aarde. Vanwege het belang van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens het volgende bijzondere initiatief: Human Rights Tattoo, een project van Festival Mundial en het kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys.

Waarom? Je zou denken dat iedere man en vrouw ter wereld bekend is met zijn/haar 30 universele rechten. Het tegendeel is waar. Het is onmogelijk om deze rechten te respecteren en te beschermen als de mensheid zijn rechten niet kent.

Het doel is om de complete tekst van The Universal Declaration of Human Rights, bestaande uit 30 artikelen, 6773 letters, letter voor letter op 6773 individuen te tatoeëren. Deze 6773 individuen vertegenwoordigen wereldwijd het gehele verdrag. De 6773 ambassadeurs van de rechten van de mensen worden samengebracht op een website, Human Rights Tattoo, waar de persoon, het land en de motivatie achter iedere letter zichtbaar wordt gemaakt.

Ze zijn precies een jaar geleden begonnen en tot nu toe zijn er 801 letters gezet. Opvallend is hoeveel deelnemers uit het buitenland komen. Er zijn inmiddels 26 landen vertegenwoordigd. Onlangs waren tatoeagedagen in het kantoor van Amnesty International in Amsterdam en tijdens het VPRO-radioprogramma 3voor12. Afgelopen weekend lieten 195 mensen zich tatoeëren op Festival Mundial in Tilburg.

Human Right Tattoo creëert bewustzijn en onderstreept het belang van de universele rechten van de mens en dit is hard nodig!

Klik hier voor meer informatie over Human Rights Tattoo.