Vanmorgen ging ik even naar de plaatselijke markt voor wat verse producten. Het is niet zo ver bij ons huis vandaan dus lopen was een heel goed idee, zeker met dit weer. Dan zie je ook nog eens wat, zoals bloemen in bloei, bomen al ver in de knop of zelfs al met bloesem, een lust voor het oog kan ik je vertellen. Het is nog niet te droog, alles staat heel mooi te kleuren. Ook kun je de vogeltjes hun best horen doen met veel verschillende fluit sessies van bijvoorbeeld merels, koolmeesjes en mussen. Dat is dan weer een genot voor het oor.
Na een paar minuten liep ik langs een seniorenflat en op de eerste verdieping hing een wat oudere dame buiten haar was te drogen. Mmmmmm dat rook lekker. Zo werd ook mijn reukorgaan getrakteerd.
Verder naar de markt. Lekker vers brood gekocht bij de bakker en vervolgens even langs de viskraam.
Na m’n boodschappen gedaan te hebben liep ik dezelfde weg weer terug. De dame in kwestie had kennelijk heel veel was met dit prachtige weer om te drogen.
Ik liep gewoon zomaar een geurende wolk in. Dit was nog eens verwennen van de zintuigen tijdens de hele wandeling. De dame was nog steeds bezig met was afhalen en ophangen en ik kon het niet laten en riep naar boven: “Wat ruikt uw was heerlijk mevrouw!”
De dame stond hartelijk te glimlachen onderwijl zeggende: “Dank u wel! Fijne dag”.
“U ook een mooie dag mevrouw”, zei ik. Wát een fantastisch begin van deze dag.


BlijNieuws van Yvonne

Delen is vermenigvuldigen 🌻🌻