blij_nieuws_wegmetmvoEen duurzame economie is van levensbelang. Voor onszelf, onze kinderen en voor onze planeet. En juist daarom: weg met MVO! Want zoals een van de geïnterviewden voor MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) leiderschap zei: ‘De term maatschappelijk verantwoord ondernemen veronderstelt dat er ook zoiets zou kunnen zijn als niet maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of ‘gewoon’ ondernemen. Terwijl er maar één manier van ondernemen zou moeten zijn, en dat is met oog voor de mens en zijn omgeving’.

In Wegmetmvo.nl wordt dit beeld op andere wijze tegen het licht gehouden. Wegmetmvo.nl is een opinie-kanaal op het gebied van duurzaamheid en MVO waar vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld, de politiek, ngo’s en wetenschap deze onderwerpen in een breder perspectief plaatsen. Daarbij gaat het om vragen als: heeft het wel zin? Waar gaan we naartoe? Gaan we hard genoeg? En waar moeten we met stip aan werken? Het doel van deze, meer journalistieke lijn, is munitie leveren voor de maatschappelijke duurzaamheidsdiscussie en de MVO-lobby en o.a. bij te dragen aan een versnelling van verduurzaming in het bedrijfsleven.

MVO is een factor in het verdienmodel van ondernemers geworden, stelt Niek Jan van Kesteren, algemeen directeur van VNO-NCW, in een interview met WegmetMVO. Bekijk hieronder het hele gesprek.