Hebben jullie al gehoord van de World Transplant Games? Deze zijn van start gegaan op 15 april en duren tot 22 april. Ze worden deze keer gehouden in Perth, Australië. Sportende getransplanteerden uit meer dan zeventig landen zullen daar deelnemen in zeventien verschillende sporten. Deelnemen aan de World Transplant Games is een unieke ervaring. Vooral de allereerste keer is onbeschrijfelijk. Elke deelnemer zal dit moment na zijn transplantatie als een grootse overwinning beleven.Voor Nederland zijn er elf sporten naartoe.
Deze Wereld Transplantatie Spelen worden eens in de twee jaar gehouden. In 1978 is het begonnen met zes landen, waaronder Nederland. Momenteel doen er 70 landen aan mee.
De Spelen zijn bedoeld als eerbetoon aan de donoren en hun families. Ook probeert men via de sport het belang van orgaandonatie te promoten. Dat blijkt succesvol, in de landen waar de Spelen zijn geweest is het aantal donoren gestegen. De Spelen duren een week en kennen een openings- en sluitingsceremonie. Tijdens de week wordt door de sporters en hun supporters een mars gelopen als een presentatie aan de stad.

In Nederland zijn ongeveer twintigduizend orgaan- en stamcelgetransplanteerden. Voor deze personen kan sport helpen bij herstel na een orgaan- of stamceltransplantatie en het bevorderen van de gezondheid van lichaam en geest in het nieuwe leven. Tijdens de World Tranplant Games (een youtube weergave van de opening, vanaf 15:00 de Nederlandse deelnemers) zijn er ook bijzondere evenementen om de bijzondere ‘Gift of Life’ van onze donoren te eren. Deze happening willen we jullie niet onthouden. Daarvoor is het te kostbaar. De prijs is voor iedere donor (te) hoog.
Om er vervolgens iets geweldigs als de World Transplant Games voor te organiseren is als een dankbare ode aan alle donoren. We hopen dat onze deelnemers naast veel plezier ook hoge ogen zullen gaan scoren. Het blijven toch krachtmetingen op een heel hoog niveau.
Voor mij is dit prachtig nieuws om te delen.

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen. ??