M&Me

Herken je dat? Dat je tussen je familie, vrienden of kennissen iemand hebt waarbij het steevast altijd brullen van de lach is? Hier volgt zo’n verhaal. Een poos geleden moesten mijn vriendin en tevens collega Emmy en ik voor het werk naar Den Haag. We moesten bij een bank documenten ophalen. Niks aan de hand. Beetje kletsen en zo nu en dan serieuze gesprekken, als altijd. Emmy, prima chauffeur, en een liefhebber van de sokken er in hebben.

We naderden met redelijk gemak verder Den Haag. Via de TomTom wisten we waar we moesten zijn. Nou is Den Haag een prachtige stad om in te wandelen en stadten maar een lastige, soms vervelende stad om in te rijden. Veel stoplichten, maar nog erger, veel eenrichtingsverkeer. Nog niet echt een probleem voor een rit met de TomTom.

Totdat! Je ineens bij een wegomleiding komt met bord; Volg 8. Vooruit dan maar, het bord zegt het tenslotte. Dus afwijken van de geplande route. Vol goede moed en nog steeds aardig serieus reden we de aangegeven route. Waarna we na een poosje (vast door het gebabbel) de weg kwijt raakten. Waar was Volg 8 gebleven? Keren kon niet, en de TomTom maar aangeven, Keer om. Hoe dan?? De giechel begon in te zetten, had voor ons een teken moeten zijn maar door druk met de route bezig te zijn hadden we dat niet heel erg in de gaten. Ha! Daar was weer een bord; Volg 8. Nu weer een volgende straat in, en nog een bord Volg 8. Vervolgens konden we ons lachen niet meer houden.

Het doel, de bank leek steeds verder weg maar er was geen ontkomen aan; Volg 8. Uiteindelijk, met tranen over onze wangen van dat gestuntel met die suffe Volg 8 borden toch de bank gevonden. Of zij blij waren ons te zien dat is een grote vraag gebleven maar ze hebben ongetwijfeld nog nooit zulke vrolijke mensen aan hun loket gehad. In een tel waren we al klaar om terug te rijden. Maar zo van de leg door Volg 8 besloten we ter plekke dat we eerst even een visje gingen halen in Scheveningen. De terugweg kon wel even wachten. Daar, bij de zee, hebben we eerst uitgelachen voor we wat bestelden. Dat we zoveel lol konden hebben met zo’n maf bord Volg 8, bizar. Het was dan ook een rit om echt nooit te vergeten.

BlijNieuws van Yvonne
Delen is vermenigvuldigen. 🌻🌻